Urheilijaohjeet, Paavo Nurmi Games 13.6.2023

Järjestelytoimikunta toivottaa teidät lämpimästi tervetulleiksi Paavo Nurmi Gamesiin!

Yhteystiedot:

Urheilijoiden yhteyshenkilöArttu Salonen+358 50 5905519
Info & AkkreditointiAda Ojuva+358 40 5454626
KuljetusJoonatan Kiviö+358 45 8919091
Vastaava lääkäriOlli Heinonen+358 40 5865157
Kilpailutoimisto & TICHille Hämäläinen+358 40 5355357

Akkreditointi- ja infotiski

Akkreditointi- ja infotiski on avoinna päivittäin kilpailuhotellin 2. kerroksen aulassa.

Sunnuntai 11.6. 12.00 – 23.00

Maanantai 12.6. 9.00 – 23.00

Tiistai 13.6. 9.00 – 23.00 

BUSSIKULJETUS STADIONILLE

Stadion sijaitsee noin 5 minuutin ajomatkan päässä hotellilta.

Maanantai 12.6.

Tarkista aikataulu infotiskiltä.

Noutopaikka lämmittelykentällä on sama paikka, johon sinut viedään saapuessasi stadionille. 

Ole hyvä ja varaa tarvittaessa ylimääräiset kuljetukset infotiskiltä.

Tiistai 13.6.

Lähtöjä tapahtuu 15.00 alkaen 15 minuutin välein. Tarkempi aikataulu on saatavilla infotiskiltä. 

Noutopaikka lämmittelykentällä on sama kuin saapumispaikka stadionille. 

Lisäkuljetuksia voidaan järjestää infotiskillä.

Kilpailuhotellin palvelut

Virallinen kilpailuhotelli on Radisson Blu Marina Palace (Linnankatu 32). Hotelli sijaitsee 850 metrin päässä stadionista ja 500 metrin päässä Turun keskustasta.

ATERIAT

Kilpailuhotellissa majoittuvat urheilijat saavat aamiaisen, lounaan ja illallisen hotellissa. Ateriat tarjoillaan ravintolassa toisessa kerroksessa. Jokaiseen ateriaan tarvitaan ateriakuponki. Lounaaseen ja illalliseen tarvittavat ateriakupongit sisältyvät tervetulopakettiisi.

Maanantai 12.6.

Aamiainen 6.30 – 10.00

Lounas 12.00 – 16.00

Illallinen 19.30 – 23.30 

Tiistai 13.6.

Aamiainen 6.30 – 10.00

Lounas 12.00 – 16.00

Illallinen 19.30 – 23.30 

Keskiviikko 14.6.

Aamiainen 6.30 – 10.00

 

HIERONTA

Hieronnapalvelut ovat saatavilla sunnuntaista 11.6. tiistaihin 13.6. asti.

Sunnuntai 11.6. 

18.00 – 22.00

Maanantai 12.6.

10.00 – 16.00 

19.00 – 22.00 

Tiistai 13.6.

10.00 – 16.00

19.00 – 22.00 

Varaa hierontaa suoraan hierontahuoneesta, joka sijaitsee 2. kerroksessa. Lisätietoja hierontapalveluista saat infotiskiltä.

Paikoitus

Urheilijoiden pysäköintialueena toimivat Samppalinnavuoren ja Puropellon sorakentät.

Kilpailutoimisto (Competition office)

Kilpailutoimisto palvelee urheilijoita Radisson Blue Marina Palacen tiloissa. Kilpailutoimiston aukioloajat: su 11.6, ma 12.6. ja ti 13.6. klo 9.00–23.00.

Kilpailutoimistossa suoritetaan osanoton varmistus ja jaetaan kilpailumateriaali. Materiaalin voi noutaa urheilija tai hänen edustajansa. Kilpailutoimiston puhelinnumero on 050 381 9008.

HUOM! Juniorilajit

Juniorilajien urheilijat suorittavat osanoton varmistuksen ja saavat kilpailumateriaalin karsintakilpailuina toimivien Tilastopajacupin kilpailujen yhteydessä ko. kilpailun kilpailukansliassa lajin päättymisen jälkeen.

HUOM! Turun nopein, Masters-sarja, para-sarjan juoksijat ja kelaajat

Näiden lajeihin urheilijat saavat kilpailumateriaalin ja ohjeistuksen seuraavien yhdyshenkilöiden kautta. Yhdyshenkilöt vastaavat myös ko. lajien osanoton varmistuksista.

Turun nopein: Venla Laiho, 050 5733135
Masters: Raimo Koskela, 044 524 2525
Para-sarjan juoksijat: Janne Keränen, 040 504 4924 Kelaajat: Mikko Peltonen, 0400 635 315

Osanoton varmistus

Osanoton varmistus tulee tehdä viimeistään 90 minuuttia ennen aikatauluun merkittyä lajin alkamisaikaa kilpailutoimistossa. Huomioi yllä mainitut poikkeukset juniorilajit, Turun nopein, masters-sarja, para-sarjan juoksijat ja kelaajat osanoton varmistuksesta.

Kilpailijatunniste

Kilpailijoilla on kaksi tunnistetta, rinta- ja selkätunniste, joista hyppylajeissa urheilijalla on oikeus käyttää ainoastaan yhtä tunnistetta. Tunnisteet jaetaan kilpailumateriaalin mukana ja niitä ei saa taittaa. Lajeissa 100 m, 100 m aj., 110 m aj. ja 400 m aj. juoksijoille jaetaan reisinumerot (2 kpl) lähtöpaikalla.

Kilpailukanslia (TIC)

Kilpailukanslia sijaitsee Paavo Nurmen stadionin sisätiloissa (kulku maratonportin kautta), mm. vastalauseet. Kilpailukansliassa ei oteta vastaan osanoton varmistuksia.

Omien välineiden käyttö

Mahdolliset omat heittovälineet on toimitettava välineiden vastaanotto- ja noutopisteeseen, joka sijaitsee stadionilla ison tulostaulun läheisyydessä, pääkatsomon puolella olevassa teltassa. Omat välineet on jätettävä viimeistään 2 tuntia ennen kilpailun alkamista. Poikkeuksena keihäät, jotka on tuotava tarkastukseen 3 tuntia ennen kilpailun alkamista. Näiden aikojen jälkeen järjestäjät eivät ota välineitä vastaan. Urheilija voi jättää korkeintaan kaksi (2) henkilökohtaista välinettä tarkastukseen.

Välineet luovutetaan vastaanotto- ja noutopisteestä kilpailun päättymisen jälkeen. Välineitä ei luovuteta kilpailupaikalla. Seipäät tuodaan samaan välineiden luovutus- ja noutopisteeseen kuin heittovälineet, josta ne toimitetaan varastotilaan ja viedään kisajärjestäjien toimesta kentälle ja sieltä pois. Seipäiden tarkastus tehdään suorituspaikalla.

Välineiden vastaanottopiste on auki maanantaina 12.6. klo 18.00–20.00 ja aukeaa kisapäivänä klo 13.00.

Sääntö koskien juoksukengän pohjan paksuutta

Kansainvälinen yleisurheiluliiton (WA) sääntöjen mukaan alle 800 m ratajuoksumatkoilla kengän pohjan paksuus saa olla maksimissaan 20 mm, 800 m ja pitemmillä juoksumatkoilla 25 mm, 3- loikassa 25 mm ja muissa kenttälajeissa 20 mm. Sääntöä valvotaan ja urheilijan juoksujalkineet tulee löytyä WA:n laatimasta hyväksyttyjen juoksujalkineiden listasta.

Verryttelyalueet

Keihään verryttelypaikka on Urheilupuiston yläkentän keinonurmikentällä. Kiekon ja moukarin verryttelyheitot tapahtuvat yläkentän sorakentällä. Kulku yläkentille tapahtuu välikentältä Karikon lenkin kautta. Juoksujen ja pituussuuntaisten hyppyjen verryttelypaikat ovat välikentällä. Heittopaikat ovat avoinna aina yhtä tuntia ennen kyseisen lajin kokoontumisen alkamista.

Kilpailijoiden kokoontuminen (call room)

Urheilijan tulee saapua kokoontumiseen annetun ajan puitteissa. Call room sijaitsee stadionin takasuoran takana välikentällä. Kokoontuminen tapahtuu erillisen kokoontumisaikataulun mukaisesti. Juoksuissa kokoontuminen on pääsääntöisesti 30 min ennen lajin alkua. Kenttälajeissa kokoontumisajat ovat pääsääntöisesti seiväs 1 h 15 minuuttia, korkeus 55 minuuttia ja muut kenttälajit 45 minuuttia ennen lajin alkamista. Kilpailijat viedään suorituspaikalle 15 minuuttia kokoontumisen alkamisen jälkeen.

Kokoontumisessa tarkastetaan urheilijoiden varustus ja mainokset ennen kentälle menoa. Säännöissä kielletyt laitteet (mm. matkapuhelin) kerätään säilytykseen, ja ne voi noutaa kilpailun jälkeen Call roomin noutopisteestä.

Kulunvalvonta ja oleskelu kentällä

Kulku kilpailupaikalle edellyttää kulkulupaa. Urheilija saa kulkuluvan jaettavan materiaalin mukana. Kentällä saavat oleskella vain kilpailuvuorossa olevat urheilijat ja toimitsijat.

Suoritusjärjestykset

Heittolajeissa ja pituussuuntaisissa hyppylajeissa suoritusjärjestys käännetään sen hetkisen paremmuusjärjestyksen mukaiseksi 3. ja 5. kierroksen jälkeen.

Tasatilanteet

Mikäli korkeus- tai seiväshyppykilpailun voitosta on syntynyt tasatilanne, urheilijat voivat halutessaan ratkoa voiton uusintakilpailun avulla.

Valmentajien paikat

Kolmiloikka- ja seiväshyppykilpailun ajaksi urheilijan henkilökohtaiselle valmentajalle varataan paikat pääkatsomosta ko. suorituspaikan läheisyydestä. Istumapaikat tulee vapauttaa viimeistään seuraavan laji alkaessa. Heittolajeissa valmentajapaikat ovat kaarrekatsomossa heittopaikkojen läheisyydessä.

Pukeutumistilat ja suihkut

Kilpailijoille on varattu stadionin sisätiloista kaksi pukuhuonetta, miehille ja naisille omansa. Myös yläkentän sosiaalitilat ovat urheilijoiden käytössä.

Kilpailijoiden kulku stadionilla

Call roomista urheilijat tuodaan kilpailupaikalle johdetusti. Kilpailun jälkeen urheilijat tuodaan pois kentältä Mixed zonen kautta. Juoksijoiden varustekorit tuodaan kentältä Mixed zone tilaan.

Kilpailijoiden esittely

Juoksijat esitellään lähtöviivalla. Kenttälajien osallistujat kerätään lajijohtajan johdolla esittelyyn suoritusjärjestyksessä lajin suorituspaikan läheisyyteen.

Lähtölistat ja tulokset

Lähtölistat, eräjaot ja kilpailujen reaaliaikainen tulospalvelu löytyvät osoitteista www.paavonurmigames.fi ja www.tilastopaja.fi. Tulosten julkaisuajalla varustettu tuloslista löytyy pdf-muodossa reaaliaikaisen tulospalvelun yhteydestä.

Ensiapu

Kentällä päivystää ensiapuhenkilökuntaa. Lisäksi pukuhuonekäytävällä on erillinen tila lääkintähuollolle tunnuksella lääkintähuolto (medical staff).

Urheilijoiden vesihuolto

Alueella on vesipisteitä omien juomapullojen täyttämistä varten esimerkiksi call roomin yhteydessä.

Dopingtestaus

Kisojen aikana SUEK tulee suorittamaan dopingtestejä. Dopingtestauspiste sijaitsee pukuhuoneessa nro 7. Urheilijalla tulee olla mukana passi tai muu virallinen henkilötunniste.

Vastalauseet

Mahdolliset vastalauseet (protesti) on jätettävä 30 minuutin kuluessa siitä, kun lajin tulokset ovat tulleet tulosten julkaisuajalla varustetulle sähköiselle tuloslistalle reaaliaikaisen tulospalvelun yhteyteen. Vastalause jätetään kirjallisena kilpailukansliaan (TIC), jonne on kulku maratonportilta. Vastalausemaksu on 50 €, joka palautetaan, mikäli vastalause menee läpi.

Kestävä kehitys

Paavo Nurmi Games on ollut Ekokompassi -sertifioitu tapahtuma vuodesta 2017 lähtien. Olemme vahvasti sitoutuneita kestävän kehityksen arvoihin ja pyrimme löytämään ympäristöystävällisiä ratkaisuja tapahtuman järjestämisessä. Tavoitteenamme on olla hiilineutraali tapahtuma vuoteen 2029, ja tapahtuman hiilijalanjälki lasketaan ensimmäistä kertaa GHG-protokollan mukaisesti kumppanimme Greencarbonin toimesta vuoden 2023 tapahtuman yhteydessä. Paavo Nurmi Games haluaa kannustaa sidosryhmiään, urheilijoita ja yleisöä osallistumaan kanssamme ympäristöystävällisemmän tapahtuman tekemiseen. Tiesitkö että…?

  • Kaikki tapahtuman jätteet kierrätetään ja niitä hyödynnetään uusien materiaalien tai energian tuottamiseen.
  • Tapahtuma toimii uusiutuvalla energialla.
  • Viime vuonna kompensoimme kaikki urheilijoiden lentomatkoihin liittyvät CO2-päästöt tapahtumaan.

World Athletics Sustainability Survey 

World Athletics järjestää kyselyn saadakseen tietoa urheilijoiden huolenaiheista ympäristö-, sosiaalisen ja taloudellisen kestävyyden suhteen. Auta World Athleticsia luomaan terveellisempi ja kestävämpi planeetta osallistumalla kyselyyn. Osallistumisesi on tärkeää, eikä siihen mene kuin muutama minuutti. Kiitos!