Chopra ei pysty kilpailemaan Turussa –Lehikoisen ja Hurskeen SE:t siivittivät vilkasta lippukauppaa

TIEDOTE 9.6.2023

Keihäänheiton olympiavoittaja Neeraj Chopra perui osallistumisensa Paavo Nurmi Gamesiin. Chopran manageri viesti kisajärjestäjille, että urheilijalla on terveysmurheita, minkä vuoksi kilpailu oli pakko peruuttaa. 

– Totta kai huippujen peruutukset aina harmittavat. Tällä hetkellä näyttää olevan aika monta viime vuosien 90 metrin keihäsmiestä loukkaantuneena. Chopran kaikkien aikojen toiseksi paras tulos on Turusta viime kesältä ja hän varmasti odotti kilpailua vähintään yhtä paljon kuin me, sanoo Paavo Nurmi Gamesia järjestävän PN Turku Oy:n toimitusjohtaja Jari Salonen. 

Keihäänheiton maailman tämän hetken TOP-5 listalta Paavo Nurmi Gamesiin on tulossa kolme urheilijaa ja TOP -10-listalta nelikko Jakub Vadlejch, Julian Weber, Timothy Herman ja Keshorn Walcott. 

– Aivan varmasti viime vuoden voittaja Oliver Helanderilla, EM-mitalisti Lassi Etelätalolla ja näyttöhaluja puhkuvalla Toni Kuuselalla on sanansa sanottavana kisassa. En yllättyisi, jos Kuusela nakkaisi Turussa yli 85 metriä, Salonen ennustaa. 

Salonen tyytyväinen lippujen ennakkomyyntiin 

Jari Salonen on tyytyväinen 13. kesäkuuta käytävän Paavo Nurmia Gamesin lippujen ennakkomyyntiin. Salonen näkee myös, että ilmapiiri lajin ympärillä on positiivinen. 

– Ei tule heti mieleen, milloin olisi ollut näin iso joukko suomalaisia ja maailmantähtiä Paavo Nurmen kisoissa, joiden suorituksia oikein odottaa. Tarjolla on 16 kansainvälisen lajin ilotulitus, Salonen sanoo. 

– Lippujen kysyntä on jatkunut hyvänä. Yli 90 prosenttia pääkatsomolipuista on myyty ja sääennuste enteilee sitä, että myös ilta-auringossa kylpevä takasuora myydään loppuun. 

Salosen mukaan Viivi Lehikoisen ja Reetta Hurskeen tuoreet suomenennätykset ovat tuoneet positiivista virettä jo valmiiksi hyvässä ilmapiirissä olevaan suomalaiseen yleisurheiluun. 

– Yleisö on ollut samalla asenteella liikkeellä. Uskon että stadion täyttyy, Salonen sanoo. 

Paavo Nurmi Games on osa Kansainvälisen yleisurheiluliiton (WA) Continental-sarjan kultatasoa. Kilpailu tuo 13. kesäkuuta Turun Paavo Nurmen stadionille urheilijoita kaikista maanosista ja yhteensä eri 43 maasta. Kilpailu on myös Suomen kansainvälisin tapahtuma. Suomi ja Turku on esillä TV- lähetyksessä, joka näkyy yli 150 maassa ja striiminä kaikissa Kansainvälisen yleisurheiluliiton 214 jäsenmaassa.