Sustainable PNG – Kolme Peruspilaria

LIIKUTTAVA YHTEISÖ

Paavo Nurmi Games liikuttaa lapsia ja nuoria ikään, sukupuoleen, etnisyyteen tai tulotasoon katsomatta ja tarjoaa ponnahduslaudan nuorille urheilijoille kansainvälisiin kisoihin. PNG-yhteisö haluaa madaltaa lasten ja nuorten kynnystä aloittaa uusi harrastus sekä auttaa taloudellisesti nuorten urheilu-uran jatkumisessa.

REILU YLEISURHEILU

Paavo Nurmi Games edistää kansainvälisesti reilua urheilukulttuuria. Painopisteenä kansainvälisessä vaikuttamistyössä ovat muun muassa läpinäkyvämmän päätöksenteon, tasa-arvon, ihmisoikeuksien ja puhtaan urheilun painottaminen. Tämän lisäksi haluamme edistää kansallisesti kaikkien ryhmien mahdollisuuksia harrastaa urheilua. PNG vastustaa julkisesti dopingia. 

PUHDAS YMPÄRISTÖ

Paavo Nurmi Games Paavo Nurmi Games minimoi omilla valinnoillaan tapahtuman aiheuttamat ympäristö vaikutukset. Ympäristötietoisuuden lisääminen erityisesti puhtaasta juomavedestä, Itämeren tilanteesta ja kiertotalouden mahdollisuuksista on toimintamme keskiössä. PNG on yhdessä Turun kaupungin kanssa hiilineutraali vuonna 2029. Tarjoamme tapahtumassa myös kumppaneillemme mahdollisuuden esitellä omia vastuullisia valintojaan. 


KESTÄVÄ PAAVO NURMI GAMES

Paavo Nurmi Games & Festival toteutetaan vastuullisesti ja ympäristöä kunnioittaen. Haluamme olla vastuullisten yleisurheilutapahtumien edelläkävijä, joka kokeilee rohkeasti uusia toimintatapoja ja tuo esille uusia suomalaista osaamista. Vastuullisuus on teema, joka on Paavo Nurmi Gamesin toiminnan keskiössä. Onnistuneilla esimerkeillä haluamme edistää koko urheiluyhteisön kestävää kehitystä ja kannustaa koko yhteisöämme vastuullisempiin tekoihin! Vastuullisuutemme ulottuu myös koko urheiluyhteisön hyvinvoinnin edistämiseen ja kehitämme jatkuvasti sosiaalisen vastuun toimintojamme. 

Paavo Nurmi Games on ollut vuodesta 2017 lähtien Ekokompassi -sertifioitu tapahtuma ja tapahtuman ympäristövastuuohjelmaa kehitetään vuosittain yhteistyössä Ekokompassin kanssa. Ympäristövastuun toimenpiteiden kehittymistä ja Ekokompassi -sertifikaatin kriteerien täyttymistä seurataan joka kolmas vuosi suoritettavilla auditoinneilla. Viimeisin auditointi Paavo Nurmi Games -tapahtumalle on tehty vuonna 2020. 

LIIKUTTAVA YHTEISÖ

Paavo Nurmi Games liikuttaa alueen lapsia ja nuoria ikään, sukupuoleen, etnisyyteen tai tulotasoon katsomatta ja tarjoaa ponnahduslaudan nuorille urheilijoille kansainvälisiin kisoihin. PNG-yhteisö haluaa madaltaa lasten ja nuorten kynnystä aloittaa uusi harrastus sekä auttaa taloudellisesti nuorten urheilu-uran jatkumisessa. 

REILU YLEISURHEILU

Paavo Nurmi Games edistää kansainvälisesti reilua urheilukulttuuria (läpinäkyvämpää päätöksentekoa, tasa-arvoa, ihmisoikeuksia ja puhdasta urheilua) sekä edistää kansallisesti kaikkien ryhmien mahdollisuuksia harrastaa yleisurheilua. PNG vastustaa julkisesti dopingia. 

PUHDAS YMPÄRISTÖ

Paavo Nurmi Games minimoi omilla valinnoillaan tapahtuman aiheuttamat ympäristövaikutukset. Ympäristötietoisuuden lisääminen erityisesti puhtaasta vedestä, Itämeren tilanteesta ja kiertotalouden mahdollisuuksista on toimintamme keskiössä. Olemme yhdessä Turun kaupungin kanssa hiilineutraali vuonna 2029. Tarjoamme tapahtumassa myös kumppaneillemme mahdollisuuden esitellä omia vastuullisia valintojaan. 

Kesällä 2021 keskitymme polttokelpoisen jätteen määrän vähentämiseen tapahtumassa yhteistyössä kumppanimme Lassila& Tikanoja kanssa. Tavoitteenamme on vähentää polttokelpoisen jätteen määrää 40 % verrattuna vuoden 2020 jätemäärään. Tapahtuman aikana tehtävään koulutetut vapaaehtoiset auttavat kierrätyspisteillä yleisöä lajittelemaan tapahtumassa syntyvää jätettä. 

Yhdessä voimme tehdä tapahtumasta entistä ympäristöystävällisemmän. Näin voit vaikuttaa: 

PYÖRÄPARKIT

Tiesitkö, että yli 90 % turkulaisista asuu alle 30 minuutin pyöräilymatkan päässä Turun keskustasta? Tapahtuma-alueelle kannattaa saapua pyörällä ja jättää pyörä sisääntulojen pyöräparkkeihin. Paikalle pääsee kätevästi myös julkisella liikenteellä joten jätäthän mahdollisuuksien mukaan autosi kotiin. 

LASSILA & TIKANOJA-KIERRÄTYSPISTEET

Tarjoamme siistin ja ympäristöystävällisen festivaaliympäristön yhteistyössä lajitteluoppaidemme ja Lassila & Tikanojan kanssa. Huolehdithan siis roskasi kierrätykseen. Tapahtuma-alueella on 4 kierrätyspistettä, joissa lajitteluoppaamme auttavat yleisöä kierrättämään tapahtumasta aiheutuvan jätteen. 

VESIPISTEET

Ota mukaan oma tyhjä muovinen vesipullosi, jota voit täyttää tapahtuman aikana! Turun Vesihuolto Oy tarjoaa yleisölle raikasta vettä kahdessa eri vesipisteessä alueella. Vesipisteistä yksi pääkatsomon takana ja toinen takasuoralla. 

RUOKA JA JUOMA

Paikalliset ruokatoimittajamme tarjoavat yleisölle mahdollisuuden ostaa paikallisesti tuotettuja herkullisia kisaeväitä. Tarjolla on myös kasvisruokavaihtoehtoja. Tiesitkö, että myös Paavo Nurmi oli nuoruusvuosinaan kasvissyöjä? Ruoka ja juoma tarjoillaan biohajoavista tarjoiluastioista, joten kierrätäthän tarjoiluastiasi biojätteeseen! !