Tapahtuma-aika

18.6.2024

Saapuminen stadionille ja pysäköinti

Paavo Nurmen stadion sijaitsee keskeisellä paikalla Turun Urheilupuistossa keskustan ja Aurajoen kupeessa. Tapahtuma-alueelle pääsee kahdesta sisääntuloportista:

1: Paavo Nurmen puistotiellä Valtion Virastotalon takana (Itsenäisyydenaukio 2 Turun Kaupunginteatterin vieressä) Paavo Nurmen Puistotiellä

2: Martin koulun (Martin yksikkö, Luostarivuoren koulu, Hopeasepänkuja 2/ Betaniankadun pääty) vieressä.

Paavo Nurmi Games suosittelee urheilukansaa saapumaan paikalle jalkaisin, pyörällä tai julkisilla kulkuneuvoilla. Molemmilla sisääntuloporteilla on ilmainen pyöräparkki. Esteetön kulku alueelle tapahtuu Martin koulun puoleiselta portilta

Stadionille pääsee kätevästi Fölin busseilla ja Föli-fillareilla. Rautatieasemalta matkaa stadionille on kävellen noin 1,5 kilometriä ja linja-autoasemalta 2 kilometriä.

Mikäli saavut paikalle autolla, suosittelemme jättämään auton Turun keskustan pysäköintialueille. Stadionin läheisyydessä pysäköintitilaa on hyvin rajallisesti. Martin koulun sisääntulon läheisyydessä on rajallinen määrä osoitettuja inva-parkkipaikkoja. Tapahtuman aikana ei ole läpiajoa Sirkkalankadulta Itäiselle Rantakadulle.

Lippujen nouto stadionilta

Lippujen noutopiste sijaitsee Paavo Nurmen puistotiellä. Noutopiste on avoinna kisapäivänä klo 11-20.

Tapahtuma-alue ja kulku stadionilla

Tapahtuma-alueelle pääsee kahdesta sisääntuloportista, jotka sijaitsevat 1: Paavo Nurmen puistotiellä Valtion Virastotalon takana (Itsenäisyydenaukio 2 Turun Kaupunginteatterin vieressä) Paavo Nurmen Puistotiellä ja 2: Martin koulun (Martin yksikkö, Luostarivuoren koulu, Hopeasepänkuja 2/ Betaniankadun pääty) vieressä. Stadionille saapuminen sekä tapahtuma-alueella kulku tapahtuu katsomoiden mukaan järjestetyistä erillisistä kulkuväylistä, jotka ovat merkitty selkeästi erillisin opastekyltein. Huomioithan jo alueelle saapuessasi pääsylipussasi lukevan katsomolohkon ja seuraat sen mukaisia opasteita oikeaan katsomolohkoon.

VIP-alue sijaitsee pääkatsomon takana. Pääkatsomo on jaettu eri lohkoihin lipputyypin mukaan. Seuraathan opasteita omaan lohkoosi. C-katsomo sijaitsee stadionin takasuoralla. D-kategorian pääsylippu oikeuttaa pääsyyn alueelle sekä kentän kaarrekatsomoihin. D-aluekatsomon paikat ovat numeroimattomia ja niitä on rajallinen määrä.

Lapsiliput

Alle 15-vuotiaat

A-, B- ja C-katsomo: -50%
D-katsomo: 8 €

Turvallisuus

Turvallisuustarkastus ja lipuntarkastus portilla

Tapahtuma-alueen sisääntuloporteilla suoritetaan turvallisuustarkastus. Järjestyksenvalvojat tarkastavat kaikki stadionille saapuvat katsojat ja heidän kantamuksensa. Turvallisuustarkastuksen yhteydessä pääsyliput tarkastetaan elektronisesti. VIP-asiakkaiden passi ja ranneke oikeuttavat sisäänpääsyyn alueelle.

Kielletyt esineet ja aineet

Stadionille ei saa tuoda alkoholia, huumausaineita, lasipulloja, termospulloja, ampuma- ja teräaseita eikä minkäänlaisia vahingoittamiseen tarkoitettuja välineitä, monitoimityökaluja, räjähteitä, ilotulitteita, soihtuja, laserosoittimia, valotikkuja ja aerosoleja (esim. hiuslakka). Myös lemmikit ovat tapahtuma-alueella kiellettyjä.

Turvallisuustarkastuspisteen yhteydessä toimii narikka, johon kielletyt esineet voi jättää kilpailun ajaksi. Vaaraa aiheuttavat ja laittomat esineet toimitetaan poliisilaitokselle.

Alueelle saa tuoda oman juomapullon (pahvinen tai muovinen). Alueelta löytyy useita vesipisteitä, joista täytät oman juomapullon helposti. Sateenvarjon tuominen alueelle on sallittua.

Häirintätilanteet

Mikäli kohtaat tapahtuma-alueella syrjivää, epäasiallista, ahdistavaa tai muuten epäilyttävää käytöstä, kerrothan siitä heti järjestyksenvalvojalle paikan päällä tai halutessasi olet yhteydessä Paavo Nurmi Gamesin pääsihteeriin Veera Sahlbergiin (veera.sahlberg@paavonurmigames.fi).

Palvelut alueella

Yleisöalueella on kattavasti eri ruoka- ja juomamyyntipalveluita. Alueella on rajatut anniskelualueet ja alkoholijuomien nauttiminen on sallittua ainoastaan anniskelualueilla. Katsomot eivät ole anniskelualueita. Alueelle ei saa tuoda omia alkoholijuomia. VIP-alueella maksuvälineenä käy ainoastaan korttimaksu. Tapahtuma-alueen muissa myyntipisteissä maksuvälineenä käyvät sekä käteinen että kortti. Suosithan lähimaksua kortilla maksaessasi. WC-palveluita ja lajittelupisteitä on kaikkien katsomoiden läheisyydessä. Käsienpesupisteet / -desinfiointipisteet löytyvät WC-tilojen läheisyydestä.

Valokuvaus

Valokuvaaminen alueella ja järjestelmäkameroiden tuominen stadionille on sallittua. Muistathan kuitenkin huomaavaisuuden ja kunnioittaa muiden kisavieraiden yksityisyyttä. Kisatapahtumien kuvaaminen ja tallentaminen omaan käyttöön on sallittua. Huomioithan, että kisan kansainväliset tv-oikeudet eivät mahdollista kisan stiimaamista ym. jakelua. Muista PNG-hashtag: #paavonurmigames

Dronen käyttö tapahtuma-alueella on kielletty.

Alueella liikkuu video- ja valokuvaajia, jotka kuvaavat materiaalia Paavo Nurmi Gamesin markkinointikäyttöön.

Ensiapu

Suomen Punainen Risti huolehtii yleisön ensiavusta. SPR:n ensiapupiste sijaitsee stadionin takasuoran läheisyydessä. Alueella liikkuu myös SPR:n ensiapupartioita.

Löytötavarat

Kilpailujen jälkeen kaikki yli 20 euron arvoiset löytötavarat toimitetaan Lounais-Suomen poliisilaitokselle (Eerikinkatu 40-42 20100 Turku), puh. 0295 445 179.

Esteettömyys

Paavo Nurmen Stadionille on esteetön kulku Martin koulun puoleiselta portilta. Sisääntulon läheisyydessä on rajallisesti osoitettuja inva-parkkipaikkoja. Tapahtuma-alue on pääosin tasainen, kova ja hiekkapäällysteinen. Esteettömät katsomot löytyvät A-kategorian katsomon yläosasta sekä D-kategorian katsomosta stadionin suuren valotaulun läheisyydestä. Katsomo-oppaat opastavat esteettömiin katsomoihi.  Esteettömien katsomoiden läheisyydestä löytyvät esteettömät WC-tilat. 

Järjestyksenvalvojamme ja alueoppaamme ohjaavat mielellään oikeaan katsomoon ja avustavat tarvittaessa. Pyörätuoliasiakkaat ja muut erityisryhmät tarvitsevat normaalin pääsylipun, mutta avustaja / saattaja pääsee mukaan ilman erillistä lippua. 

Terveysturvallisuus

Paavo Nurmi Games noudattaa voimassa olevia viranomaisohjeita ja tapahtuman järjestelyissä huomioidaan tapahtuman aikana mahdollisesti voimassa olevat tapahtumaohjeistukset ja -rajoitukset.  

Tämän hetken tietojen mukaan Suomessa ei ole tapahtuman aikaan voimassa koronarajoituksia, joten emme tule kysymään koronapassia eikä alueella ole maskipakkoa. Vaikka laajoista koronarajoituksista on voitu luopua on edelleen tärkeää, että tapahtuma-alueelle ei saavu sairaana. Suosittelemme alueella hyvän käsihygienian noudattamista. Tiedotamme lisätietoja asiasta välittömästi, mikäli viranomaismääräykset tai suositukset päivittyvät.