Paavo Nurmi Games ja Festival haluavat olla vastuullisesti läsnä Turun seudulla ja ihmisten arjessa. 

Hyväntekijä Paavo Nurmi

Urheilu-uran lisäksi Paavo Nurmi toimi suurena hyväntekijänä. Talvisodan aikana Paavo Nurmi lähti Yhdysvaltoihin osallistuakseen Suomen hyväksi järjestettyyn keräystoimintaan. Paavo Nurmi perusti nimeään kantavan säätiön, joka tukee sydän- ja verisuonitautien sekä yleisen kansanterveystyön tutkimusta Suomessa. 

Liikuttava Lahja ja charity-ohjelma ovat osa ympärivuotista Paavo Nurmi Games Festivaalia, jonka tavoitteena on innostaa ja liikuttaa ihmisiä vauvasta vaariin. 

Liikuttava Lahja -joulukeräys 

Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä ja Paavo Nurmi Games keräävät varoja tukea tarvitsevien lapsiperheiden liikuntaharrastuksen mahdollis- tamiseen. Haluamme pitää huolen, että jokaisella lapsella on mahdolli- suus kokea liikunnan ilo sekä onnistumisen ja yhteisöllisyyden tunne. 

Keräykseen lahjoitetut varat käytetään Turun ja Kaarinan alueella asu- vien tukea tarvitsevien lapsiperheiden liikunta- ja urheiluharrastuksen tukemiseen kausimaksujen kustantamisen sekä harrastevälineiden hankinnan avulla. 

Liikuttava Lahja –ruoka-apu 

Liikuttava Lahja keräys on lahjoittanut Turun ja Kaarinan seurakunta- yhtymän diakoniatyön ruoka-apuun 2000 terveys- ja hygieniatuotteita sisältäviä kasseja. Urheilijat ovat koonneet tuotteet 2000 terveyskassiin. Korona-aika on lisännyt ruoka-avun tarvetta ja pulaa arjen perustar- peista. Keväällä 2020 sekä 2021 toteutetut terveyskassioperaatiot ovat tuoneet arkeen pientä helpotusta jopa 1500 kotitaloudessa.