EM-hallimitalistit haastavat mestari-Hurskeen Turussa 

Pika-aituri Reetta Hurske kohtaa tutut haastajat Paavo Nurmi Gamesin 100 metrin aitajuoksussa 13. kesäkuuta Turussa. Hurskeen haastavat Hollannin Nadine Visser ja Sveitsin Ditaji Kambundji. He olivat toinen ja kolmas Istanbulin EM-hallin 60 metrin aitajuoksun finaalissa, jonka Hurske voitti.

Hurske avasi ulkoratakauden Dohassa, jossa aidan kolhiminen vei häneltä huippuajan. Juoksu kuitenkin enteili, että Hurskeen 100 metrin aitojen ennätyksen 12,78 päivät ovat luetut. Sään salliessa Turussa voi kaatua myös Annimari Kortteen neljän vuoden takainen Suomen ennätys 12,72.

– En ole koskaan juossut kymmenen aidan harjoituksissa sellaisia aikoja, kuin nyt, Hurske totesi kevään leirin jälkeen. Dohassa hän juoksi 12,92 aitaa kolhien.

– Nyt on kova into jatkaa kilpailemista, Hurske tuumi ja kertoi odottavansa innolla Paavo Nurmi Gamesia.

Naisten 100 metrin aitajuoksuun on kiinnitetty myös viime kesän Münchenin EM-kilpailujen unkarilainen hopeamitalisti Luca Kozak. Kambundji ja Visser olivat Münchenin EM-areenalla kolmas ja neljäs.

Vetter, Vadlejch ja Weber keihästähdet.

Vetter janoaa takaisin Saksan ja maailman kärkeen

Miesten keihäänheitto on Paavo Nurmen kisojen lajivalikoiman kivijalka. Taso on jälleen huippuluokkaa.

– Johannes Vetter tekee paluuta maailman huipulle ja kohtaa Turussa tshekki Jakub Vadlejchin, saksalaisen Julian Weberin, trinidadilaisen Keshorn Walcottin ja Münchenin EM-kisojen mitalisti Lassi Etelätalon, sanoo Paavo Nurmen kisojen urheilijahankinnasta vastaava Arttu Salonen.

Parhaimmillaan 97,76 heittänyt Vetter kilpaili Turussa viimeksi kolme vuotta sitten ja voitti silloin tuloksella 91,49.  

Viime kesänä, kun Vetter oli sivussa loukkaantumisen takia, Julian Weber nousi parhaaksi saksalaisheittäjäksi. Weber voitti Münchenissä Euroopan mestaruuden, oli MM-kilpailuissa neljäs ja heitti Hengelossa ennätyksekseen 89,54.

Vadlejch voi tämän kevään kilpailujen perusteella olla vaikea voitettava Turussa. Urallaan neljä MM- tai olympiamitalia voittanut tshekki on heittänyt kauden alussa jo komeat 88,38 ja 88,63. 

Katkaiseeko Ceh kotiyleisön edessä heittävän Ståhlin voittoputken?

Kiekonheiton olympia- ja MM-voittaja Daniel Ståhl on voittanut Paavo Nurmen kisoissa lajinsa kolme vuotta peräjälkeen. Viime kesänä hän kuorrutti voiton 70,62 kantaneella heitolla. Kesäkuussa Ståhlin tavoite on jatkaa voittosarjaa Turussa, jota hän pitää toisena kotikaupunkinaan.

– Hieno kilpailu on tulossa. Turussa Ståhl heittää käytännössä kotiyleisön edessä. Ja kuten on nähty, hän todella osaa ottaa yleisönsä. Vastus on luja, kun mukana ovat myös Slovenian Kristjan Ceh ja Ståhlin treenikaveri Simon Pettersson, Salonen sanoo.

Virolaisen olympiavoittajan Gerd Kanterin valmentama Ceh, 24, voitti viime kesänä maailmanmestaruuden Eugenessa. Hänen kymmenen parhaan kilpailunsa keskiarvo on nyt hulppea 70,47. Pääosa hänen parhaista tuloksistaan on viime kesältä ja yksi kuluvan kevään Timanttiliigan Dohan kilpailusta, jonka hän voitti tuloksella 70,89.

Meuwly ja Suihko puhuvat Paavo Nurmi -valmennusseminaarissa 

Paavo Nurmi Games on osa Paavo Nurmi Festivaali -kokonaisuutta. Tänäkin vuonna siihen kuuluu kansainvälinen Paavo Nurmi -valmennusseminaari.

Se on kutsupohjalta rakentuva yleisurheilun huippuvalmennusseminaari, jossa puhuvat muun muassa sveitsiläinen Laurent Meuwly ja Marjukka Suihko, joka avaa Reetta Hurskeen tietä menestykseen. Meuwly valmentaa Münchenin EM-kilpailuissa 400 metriä, 400 metrin aitajuoksun ja 4×400 metrin viestin voittanutta Femke Bolia ja monia muita huippuja, mm. Viivi Lehikoista.

Festivaaliin kuuluu myös lasten ja perheiden Sporttipäivä, johon kaikilla on vapaa pääsy. Se järjestetään 10. kesäkuuta Paavo Nurmen stadionilla.

– Tarjolla on 40 toimintapistettä ja monenlaista toimintaa, kertoo kisojen pääsihteeri Veera Sahlberg.

Paavo Nurmen kotimuseo on kisapäivänä 13. kesäkuuta auki vierailijoille. Kesäkuun 13. on myös suurjuoksijan syntymäpäivä.

Lisätiedot:

Arttu Salonen

Athletes’ liaison

Paavo Nurmi Games

arttu.salonen@paavonurmigames.fi

+358 50 590 5519

Tapio Nevalainen

Viestintäpäällikkö

Kuva, joka sisältää kohteen Fontti, symboli, Grafiikka, logo

Kuvaus luotu automaattisesti

SUOMEN URHEILULIITTO

Valimotie 10

00380 Helsinki

Finland

+358 40 775 2528

tapio.nevalainen@sul.fi

www.yleisurheilu.fi