Naisaiturit taas joukolla Paavo Nurmi Gamesin tähtinä– Hurske, Korte, Neziri, Harala ja Lehikoinen huippuseurassa

Naisten aitajuoksun kotimaiset huippunimet kohtaavat Turun Paavo Nurmi Gamesin 100 metrin aidoissa 13. kesäkuuta.
Reetta Hurske, Annimari Korte, Nooralotta Neziri ja Lotta Harala olivat viimeksi yhtä aikaa Turussa kaksi vuotta sitten. Alkueristä finaaliin koko nelikko ylsi 2019.

– Nyt Paavo Nurmi Games on heille mainio paikka testata alkukesän kuntoa. EM-hallien 60 metrin mitalistien Nadine Visserin ja Ditaji Kambundjin lisäksi saimme kilpailuun mukaan 100 metrin aitojen hallitseva Euroopan mestarin Puolan Pia Skrzyszowskan, sanoo kisojen urheilijahankinnoista vastaava Arttu Salonen.

– Taistelu finaalipaikoista tulee olemaan tasainen, mutta alkukauden ja talven tulokset kertovat, että Suomen kärkinelikko jälleen on mainiossa vireessä.

Lehikoiselle rakennettu tasokas ja tasainen juoksu

Aita- ja pikajuoksun kotimaan tähdistä huippuvastus on tarjolla myös Viivi Lehikoiselle naisten 400 metrin aidoissa. Huipputason kirittäjiä on myös 100 metrin SE:n haltija Samuli Samuelssonille.
Uransa parhaan kauden avauksen 55,35, viikonvaihteessa Oordegemissä Belgiassa juossut Lehikoinen kohtaa tasaisen kovan aituriryhmän.

– Olen rakentanut 400 metrin aitoihin tasaista taistelua, jossa Lehikoisella on mahdollisuus juosta vähintään alkukauden paras aika. Hänellä on siinä vaiheessa jo hyvin kilpailuja alla, jota hyvät ajat 400 metrin aidoissa yleensä vaativat, Salonen sanoo. Lehikoinen juoksi viime vuonna Münchenin EM-kisoissa kuudenneksi ja pudotti SE:n lukemiin 54,50. Turussa hän kohtaa muiden muassa Jamaikan Shiann Salmonin, joka juoksi 400 metrin aidat viime vuonna 53,82 sekä britit Jessie Knightin ja Lina Nielsenin, jotka aitoivat viime kesänä ajat 54,09 ja 54,73.

Useita 10 sekunnin alittajia 100 metrin starttilistalla

Miesten 100 metrin starttilistalla on useita 10 sekunnin alittajia, joista kolme on tehnyt sen tänä tai viime vuonna. Starttilistan kärkinimi on Jamaikan Ackeem Blake, joka kiihdytti hiljattain Westwoodissa Los Angelesissa huippuajan 9,89.
Turussa kisaavat myös Ghanan Benjamin Azamati, joka juoksi viime vuonna 9,90, ja britti Reece Prescod, joka juoksi viime vuonna 9,96 sekä hiljattain Savonassa myötätuulessa 9,94.

– Turun kisassa on aina rahtunen arvokisan tuntua, kun finaalipaikka pitää lunastaa alkueristä. Joten viime kesän Suomen ennätyksen 10,16 juosseelle Samuelssonille ja muillekin suomalaisille on tarjolla kaksi starttia huippuseurassa, Salonen sanoo.

Lisätiedot:

Arttu Salonen

Athletes’ liaison
Paavo Nurmi Games arttu.salonen@paavonurmigames.fi +358 50 590 5519

Tapio Nevalainen

Viestintäpäällikkö

SUOMEN URHEILULIITTO

Valimotie 10
00380 Helsinki
Finland
+358 40 775 2528 tapio.nevalainen@sul.fi www.yleisurheilu.fi