Paavo Nurmi Games julkisti urheilijakaartia:

Šutej, Stefanídi ja Newman haastavat Wilma Murron – Raitaselle rakentuu huippujuoksu – Eugenen MM-mitalistit naisten moukarinheitossa

Euroopan mestarit Wilma Murto ja Topi Raitanen sekä viime kesän MM-kilpailuissa seitsemänneksi ja EM-kilpailussa viidenneksi yltänyt Silja Kosonen ja muut moukarinheiton Suomen kärkinaiset saavat tasokkaat vastustajat Turun Paavo Nurmi Gamesissa 13. kesäkuuta.

– Naisten seiväshypyssä Turussa nähdään erinomaisen kovatasoinen kilpailu. Tässä vaiheessa tulonsa ovat vahvistaneet Münchenin EM-kisojen hopea- ja pronssimitalistit Kreikan Jekateríni Stefanídi ja Slovenian Tina Šutej sekä Alysha Newman Kanadasta, kilpailun urheilijahankinnoista vastaava Arttu Salonen kertoi tiistaina mediatilaisuudessa Turussa.

– Miesten 3000 metrin esteiden nimilistaa emme vielä julkista, mutta sinne 8.15:n vauhtiin kykenevää kaartia Raitasen seuraksi neuvotellaan.

Kososen vastus taas ei voisi paljon kovempi olla.

– Meillä on mukana koko viime kesän MM-kisojen mitalikolmikko Brooke Andersen, Camryn Rogers ja Janee’ Kassanavoid sekä useita muita lajin kärkinimiä, Salonen sanoo.

Šutej ja Stefanídi luovat arvokisamaisen tunnelman

Tina Šutej, 34, oli Münchenin EM-kisoissa elokuussa naisten seiväshypyssä kolmas samalla tuloksella 475 toiseksi tulleen Stefanídin kanssa. Mestariksi taivutti Wilma Murto. Šutej haastoi Murron myös Istanbulin EM-hallien finaalissa maaliskuussa, mutta jäi silloin hopealle tuloksella 475.

– Šutej ja Stefanídi ovat erittäin kokeneita kilpailijoita ja tulosvarmoja hyppääjä, joten he luovat Turun kisaan arvokisamaisen tunnelman. Uskon, että kumpikin haluaa voittaa Murron hänen kotikilpailussaan ja sehän ei Wilmalle varmaankaan sovi, Salonen tuumii.

Šutejille Münchenin EM-pronssi oli uran ensimmäinen ulkoratojen arvokisamitali. Halliradoilta hänellä on kaksi EM-hopeaa ja MM-pronssi. Talven hallikisoissa Šutej oli erittäin varmassa tuloskunnossa ja korotti Slovenian ennätyksen lukemiin 482.

Stefanídi, 33, voitti olympiakultaa 2016 ja MM-tittelin 2017. Kreikkalaishyppääjällä on myös ulkoratojen Euroopan mestaruudet vuosilta 2016 ja 2018 sekä muita arvokisamitaleita. Hänen ennätyksensä on hulppea 491. Istanbulin EM-halleissa hän oli neljäs.

Rogers heitti jo kevään kärkilukemiksi 77,30

Eugenen MM-kisojen mestari Yhdysvaltain Brooke Andersen, kanadalainen hopeamitalisti Camryn Rogers ja kolmanneksi heittänyt Yhdysvaltain Janee’ Kassanavoid tähtäävät kuntoaan Budapestin MM-kisoihin, joten Kosonen saa kotikentällään maistella MM-kisamaista tunnelmaa.

Kolmikosta vain Rogers on avannut kilpailukauden. Hän pitää halussaan kevään kärkitulosta 77,30.

Andersen, 27, oli viime kesänä elämänsä kunnossa. Hän heitti huhtikuussa Tucsonissa Arizonassa ennätyksensä 79,02 ja voitti Eugenessa maailmanmestaruuden uransa toiseksi parhaalla tuloksella 78,96. Se syntyi viimeisellä heitolla.

Rogers, 23, on suomalaisille sikäli tuttu, että hän voitti viisi vuotta sitten Tampereella junioreiden maailmanmestaruuden. Sittemmin kanadalaisheittäjä on sijoittunut viidenneksi Tokion olympialaisissa ja parannellut useaan otteeseen kotimaansa ennätystä.

Viimeksi Rogersin ja Kanadan ennätys kohenivat viime kesänä Eugenessa, kun Rogers voitti Yhdysvaltain yliopistojen mestaruuden tuloksella 77,67.

Kassanavoid heitti vuosi sitten keväällä ennätyksekseen 78,00 ja nousi Eugenessa mitaleille uransa ensimmäisissä arvokisoissa.