Paavo Nurmi Gamesin, Orkla Caren ja Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän yhteistyöllä Ruoka-apuun tuhat terveyskassia

Tuhat terveyskassia lähti Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän diakoniayksiköiden ruoka-apuun maanantaina.  Kassit lahjoittivat Paavo Nurmi Games ja Orkla Care. Kassien pakkaamisesta huolehtivat kotimaiset  yleisurheilun kärkinimet. Terveyskasseja lahjoitettiin ruoka-apuun jo kolmatta kertaa.  

Vuosina 2020-2022 ruoka-apuun luovutetut 3000 terveyskassia ovat tuoneet helpotusta yli 2500 kotitalouteen. 

– Koronakriisi osoitti, että ruoka-avulla ja muulla tuella on iso merkitys taloudellisen epävarmuuden kasvaessa,  kiitteli Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän diakonia- ja sielunhoidon johtaja Teemu Hälli. 

Tapahtuman operatiivisen johtajan Veera Sahlbergin mukaan Paavo Nurmi Games haluaa olla vastuullisesti  läsnä kotipaikkansa ihmisten arjessa. 

– Paavo Nurmi toimi juoksu-uransa jälkeen hyväntekijänä. Me haluamme jatkaa Paavon jalanjäljissä. Olemme  ylpeitä yhteistyöstä Turun ja Kaarinan Seurakuntayhtymän kanssa ja kiitollisia, että voimme omalla  panoksellamme auttaa vähävaraisia kotitalouksia, Sahlberg sanoo. PN Turku Oy:n tiloissa terveyskassit pakkasivat moukarinheittäjä Silja Kosonen, korkeushyppääjä Heta Tuuri,  kolmiloikkaaja Topias Koukkula, seiväshyppääjä Tommi Holttinen, pituushyppääjä Taika Koilahti, keihäänheittäjät Sanne Erkkola, Jatta-Mari Jääskeläinen ja Elina Kinnunen sekä juoksijat Oskari Mörö, Milja  Thureson, Johanna Kylmänen ja Tuomas Lehtonen.

Orkla Caren tuotteet ovat vahvasti läsnä suomalaisten arjessa 

Orkla Caren lahjoittamissa terveyskasseissa on hygienia- ja terveystuotteita, joista on apua perheiden ja  ihmisten arkeen. Terveyskassit sisältävät muun muassa vitamiineja, ihonhoitotuotteita ja  kodinpuhdistusaineita. 

– Orkla Caren tuotteet ovat vahvasti läsnä suomalaisten arjessa, niin kodin siivouksessa, henkilökohtaisessa  hygieniassa kuin terveystuotteissa. Pyykinpesuaineiden, ihonhoitotuotteiden ja vitamiinien hankkiminen voi  olla iso taloudellinen panostus, mihin kaikissa elämäntilanteissa ei ole mahdollisuutta. Siksi haluamme tukea  

näillä tärkeillä arjen tuotteilla vähävaraisia perheitä ja kotitalouksia, Orkla Care Oy:n markkinointijohtaja Marita  Hanhineva sanoo.

– Orkla Carella on vahva arvopohja, jossa korostuu yhteiskunnasta välittäminen ja ihmisten hyvinvointi. Liikunta  ja urheilu ovat tärkeä osa terveyttä ja hyvinvointia ja olemme halunneet tukea erityisesti lasten ja nuorten  liikkumiseen liittyviä hankkeita.  

Orkla Care järjestää yhdessä Paavo Nurmi Festivalin kanssa Paavo Nurmi koulukiertuetta sekä maksuttoman  lasten ja nuorten liikuntatapahtuman, Paavon Sporttipäivän 11. kesäkuuta.  

Yli 150 000 eurolla rahaa ja tuotteita hyväntekeväisyyteen 

Terveyskassien lahjoitus on keskeinen osa Paavo Nurmi Festivaalin Liikuttava Lahja ja Charity-ohjelmaa, jonka  tavoite on innostaa ja liikuttaa ihmisiä eri taustoista ja elämäntilanteista riippumatta. Paavo Nurmi Games ja  Turun ja Kaarinan Seurakuntayhtymä ovat tehneet yhteistyötä vuodesta 2017.  

– Voimat yhdistämällä on pystytty luomaan toivoa epävarmuuden keskelle mahdollistamalla lasten ja nuorten  harrastustoimintaa ja välittämällä tarvitseville arjen perustarvikkeita. Urheilijoiden pakkaamat lahjoituskassit  toivat näkyväksi urheilijoiden välittämisen kaikkien hyvinvoinnista, Hälli sanoo. 

Liikuttava lahja -hyväntekeväisyystyö sai alkunsa syksyllä 2019, kun Paavo Nurmi Games ja Turun ja Kaarinan  Seurakuntayhtymä keräsivät yhdessä varoja tukea tarvitsevien perheiden lasten liikuntaan ja  urheiluharrastuksiin. 

Liikuttava Lahja -toiminnalla on kerätty vuosina 2019-2022 yli 150.000 euroa rahaa ja tuotteita Turun ja  Kaarinan Seurakuntayhtymän diakoniatyöhön.  

Vuoden 2022 Liikuttava Lahja huipentuu Turun Tuomiokirkossa järjestettävään hyväntekeväisyys  joululaulukonserttiin 7. joulukuuta. Vuosina 2019-2022 Liikuttava Lahja joulukeräyksellä on pystytty tukemaan  yli 300 perheen liikuntaharrastuksia. 

Yhteydenotot 

Veera Sahlberg
Paavo Nurmi Gamesin operatiivinen johtaja 
veera@paavonurmigames.fi
0445457210