PNG julkisti lajiohjelman 2023

Salonen: Huippuvastus haussa Murrolle, Raitaselle ja muille Suomen huipuille

Seiväshypyn Euroopan mestari Wilma Murrolle rakentuu kansainvälisen huipputason seiväshyppykilpailu Turun Paavo Nurmen Gamesiin 13. kesäkuuta. Tasokas kilpailu on tarjolla muillekin Münchenin EM-kisojen mitalisteille ja lajin kotimaisille huipuille.

– Aika herkullista päästä rakentamaan kilpailua, jossa on lajit kahdelle suomalaiselle hallitsevalle Euroopan mestarille, Paavo Nurmen kisoja järjestävän PN Turku Oy:n toimitusjohtaja Jari Salonen hekumoi.

Estejuoksun Euroopan mestari Topi Raitaselle haetaan Turkuun huippuvastuksia. Raitasen suunnitelmissa on nostaa tuloskunto korkealle heti alkukesälle ja hakea kokemusta seuraavaa vuotta ajattelen. Kesällä 2024 käydään EM-kilpailut kesäkuussa Roomassa ja yleisurheilun olympiamenestyksestä kilpaillaan elokuussa Pariisissa. 

– Paavo Nurmi Gamesin lajiohjelmaa on tehty sinivalkoisten silmälajien kanssa, ja mikäpä ettei, kun varsinkin naisten lajeissa meillä on Euroopan tai maailman kärkitason urheilija jokaiseen lajiin, ja hyvä tilanne on miestenkin lajeissa, Salonen sanoo.

Samoin näkee Suomen Urheiluliiton General Manager Tuomo Salonen.

– Erittäin vahva lajikattaus, joka palvelee suomalaisia sekä elokuisia Budapestin MM-kilpailuja että kesän 2024 Rooman EM-kilpailujen ajatellen, Salonen sanoo.

Miesten lajit Paavo Nurmi Gamesissa ovat 100 metriä, 800 metriä, 110 metrin aidat, 400 metrin aidat, 3000 metrin esteet, seiväs, keihäs ja kiekko. Naisten lajit ovat 800 metriä, 1500 metriä, 100 metrin aidat, 400 metrin aidat, kolmiloikka, korkeus, seiväs ja moukari.

– Miesten heittolajit keihäs ja kiekko mennään tutuksi tulleella linjalla, eli kisoihin tuodaan mahdollisimman monta urheilijaa lajien maailman kymmenen parhaan joukosta, Jari Salonen sanoo. 

Kaikkien aikojen sijoitus WA:n rankingissa

Paavo Nurmi Games on vakiinnuttanut paikkansa Kansainvälisen yleisurheiluliiton (WA) Continental -turneen kultaiselle, eli korkeimmalla tasolla. WA:n vuoden 2022 kaikkien kilpailuiden rankingissa Paavo Nurmi Games oli viime vuonna 19:s.

– Se on korona-aika poislukien kaikkien aikojen korkein sijoitus. Sen parantaminen ilman Timanttiliigan statusta on haastavaa ja vaatii hyvää onnea myös säiden suhteen. Sen verran tasokas viime vuoden kilpailu oli, Salonen arvioi.

Kilpailun maine on kiirinyt, sillä hiljattain käynnistynyt lipunmyynti on Salosen mukaan alkanut hyvin.

Paavo Nurmi Gamesin ympärille kasvanut Paavo Nurmi Festival -kokonaisuus alkaa perheiden Sporttipäivällä 10. kesäkuuta, jatkuu PNG Valmentajaseminaarilla 12.-13. kesäkuuta ja huipentuu Paavo Nurmen kisoissa 13. kesäkuuta, joka on myös juoksijalegenda Paavo Nurmen syntymäpäivä.

Lisätietoja:
Jari Salonen, toimitusjohtaja
PN-Turku Oy
050 062 7973
jari.salonen@paavonurmigames.fi