Tavoitteena kovatasoisin keihäskisa ennen Pariisin olympialaisia

Olympiavoittaja Chopra palaa Turkuun ja Paavo Nurmi Gamesiin 

Keihäänheiton olympiavoittaja Neeraj Chopra palaa kesäkuussa Turkuun. Chopra kilpailee Paavo Nurmi Gamesissa vuoden tauon jälkeen ja saa vastaansa kovan kilpailijakaartin. Turussa kilpaillaan 18. kesäkuuta.

– Tavoitteena on, että Turussa heitetään kesän kovatasoisin keihäskisa ennen Pariisin olympialaisia, sanoo Paavo Nurmi Gamesin urheilijahankinnasta vastaava Arttu Salonen.

– Chopran ohella on meillä sopimus saksalaisten Julian Weberin ja kevään yllättäjän Max Dehningin kanssa. Neuvottelut muiden kanssa jatkuvat. Luonnollisesti Turun kattaukseen halutaan kotimaan kärkinimet Oliver Helanderin johdolla.

Chopran valmentaja Bartonietz: 90 on vain numero

Chopra voitti viime kesänä maailmanmestaruuden Budapestissä tuloksella 88,17. Hänen ennätyksensä on toissa vuonna Tukholmassa heitetty 89,94, mutta 90 metriä on vielä rikkomatta. 

Valmentajansa Klaus Bartonietzin mukaan Chopra heitti 90,40 vuosi sitten keväällä Belekin harjoitusleirillä treenin päätteeksi. 90 metriä olisi voinut rikkoutua myös Tukholman ennätysheitossa.

– Tukholmassa Chopra heitti 20-30 senttiä rajan takaa, joten se oli 90 metrin heitto. 90 metriä on siis vain ajan kysymys. Me tosin sanomme, että se on vain numero, Bartonietz totesi Kuortaneen keihässeminaarissa syksyllä.

Ennen Pariisin olympialaisia Chopra kilpailee säästeliäästi, joten Paavo Nurmi Games on yksi harvoista tilaisuuksista hänen haastajilleen kohdata olympia- ja MM-voittaja ennen kauden pääkilpailua.

Rooman EM-kisa virittää eurooppalaiset haastajat

Chopran saksalaishaastajista Julian Weber on hallitseva Euroopan mestari, jonka viime kauden pisin heitto kantoi 88,72. Max Dehning, 19, on kevättalven keihäskomeetta heitettyään helmikuussa 90,20, jolla hän kohensi ennätystään hulppeat 11 metriä

– Eurooppalaisilla heittäjillä kauden ensimmäinen arvokisa on Rooman EM-kilpailut vajaa viikko ennen Turun kisaa, joten Chopran eurooppalaiset haastajat ovat varmasti valmiita heittämään pitkälle Turussa, Arttu Salonen arvioi.

Chopra, 26, kilpailee Turussa toista kertaa. Edellinen kerta oli toissa vuonna. Silloin hän oli toinen silloisella Intian ennätyksellä 89,30. Kilpailun voitti Oliver Helander ennätyksellään 89,33.

Salonen: Tarjontaa on

Paavo Nurmi Games on Kansainvälisen yleisurheiluliiton (WA) Continental-kilpailusarjan kultatason kilpailu, joten tarjolla on korkeita rankingpisteitä.

– Se, että kalenterissa on EM-kilpailut ja olympialaiset, näkyy siinä, että urheilijat ovat tarkkoja kalenterinsa suunnittelussa, mutta tarjontaa on, koska Paavo Nurmi Gamesissa voi vielä kartuttaa rankingpisteitä olympialaisia ajatellen, Salonen sanoo.

– Mielenkiinnolla odotan, nostavatko olympiavuoden kevätkesän kilpailut tai Rooman EM-kilpailut uusia huippunimiä yleisurheilun kärkikaartiin ja Paavo Nurmi Gamesin urheilijakaartiin.

Lisätiedot:

Arttu Salonen
Athletes’ liaison
Paavo Nurmi Games
arttu.salonen@paavonurmigames.fi
+358 50 590 5519

Jari Salonen
Toimitusjohtaja
PN Turku Oy
jari.salonen@paavonurmigames.fi
+358500627973