Turussa järjestetään toista kertaa kansainvälinen Paavo Nurmi Games Coaching For Success -valmennusseminaari 12.-13. kesäkuuta. 

Seminaarin huippuvieras on useiden maailman huipputason pikajuoksijoiden taustavoima Laurent Meuwly. Kokenut sveitsiläisvalmentaja toimii Hollannin pika- ja aitajuoksujen päävalmentajana sekä useiden huippujuoksijoiden kuten Femke Bolin ja Viivi Lehikoisenhenkilökohtaisena valmentajana.

Seminaarissa kuullaan myös valmentaja Marjukka Suihkon esitys Reetta Hurskeen matkasta 60 metrin aitojen Euroopan mestaruuteen. Suihko on valmentanut Hursketta lapsuusvaiheesta asti. Esityksessään Suihko painottaa erityisesti lapsuus -ja nuoruusvaiheen harjoittelun eroja huippuvaiheeseen verrattuna.

– Suihkon ja Hurskeen valmennuksellinen matka lapsuusvaiheen harjoittelusta huippuvaiheeseen ja Euroopan mestaruuteen on todella kiehtova ja opettavainen tarina kaikille valmentajille, sanoo Suomen Urheiluliiton (SUL) valmennuksen ja koulutuksen johtaja Jarkko Finni.

– Meuwly taas on yksi tämän hetken ”kuumimmista” yleisurheiluvalmentajista maailmassa. Hän tekee kovaa tulosta ison valmennusryhmän kanssa. Meuwly on myös karismaattinen esiintyjä.

Teemoina: Urapolku, kuormituksen hallinta -ja seuranta, ohjelmointi huippuvaiheessa

Paavo Nurmi Gamesin Coaching For Success -seminaari järjestetään toista kertaa osana SUL:n valmentajakoulutuksen huippuvaiheen jatko- ja täydennyskoulutuskokonaisuutta.

– Valmentajavieraiden ohella seminaarin asiantuntijaesitysten teemoina ovat yleisurheilijan valmennuksellinen urapolku, kuormituksen hallinta -ja seuranta sekä harjoittelun ohjelmointi, Finni sanoo

Seminaarin ensimmäinen päivä on kansallinen koulutuspäivä, jolloin esityskielenä on suomi. Toinen päivä on kansainvälinen koulutuspäivä. Silloin esityskielenä käytetään englantia.

Seminaarikokonaisuuteen ja -hintaan kuuluvat myös muiden muassa Paavo Nurmi Games Night of the Champion -tapahtuma 12. kesäkuuta sekä sisäänpääsy Paavo Nurmi Games -kilpailuun 13. kesäkuuta.

– Seminaari tarjoaa erinomaisen verkostoitumismahdollisuuden suomalaisvalmentajille, Finni muistuttaa.

Seminaarin järjestävät SUL, PN Turku Oy ja Turun kaupunki