Ukrainalaishyppääjien kanssa Paavo Nurmi Gamesiin rakentui huipputason  korkeuskilpailu

Venäjän hyökkäyssota Ukrainassa nosti solidaarisuuden aallon myös urheilumaailmassa, eikä kesäkuun 14.  Turussa kilpailtava yleisurheilun Paavo Nurmi Games tee poikkeusta. 

Ukrainan värit näkyvät naisten korkeushypyssä, jossa Ella Junnila pääsee haastamaan lajin kärkinimiin  lukeutuvia Julia Levtshenkoa ja Irina Herashtshenkoa sekä naisten seiväshypyssä, jossa Wilma Murron  kanssa kilpailevat Marina Kilipko ja Jana Hladijtshuk. – Meillä kilpailun järjestäjänä ensisijaisena huolena ovat ukrainalaiset urheilijat, heidän perheensä ja  mahdollisuudet jatkaa urheilua. Siksi olemme kartoittaneet, ketä ukrainalaisia on tarjolla ja priorisoineet  heitä, kertoo Paavo Nurmi Gamesia järjestävän PN Turku Oy:n toimitusjohtaja Jari Salonen. – Olemme samalla sopineet Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän kanssa, että he jakavat omissa  kanavissaan tällä alueella oleville, sodan jaloista paenneille ukrainalaisille ilmaisia pääsylippuja. Haluamme  kutsua heidät kannustamaan kotimaansa urheilijoita.

McDermott, Patterson ja ukrainalaiset korkeuskisan tähdet

Paavo Nurmi Gamesin naisten korkeushypystä rakentui kansainvälisen huipputason kilpailu. Levtshenkon ja Herashtshenkon ohella lajin eliittihyppääjistä mukana ovat Tokion olympiakisojen  australialainen hopeamitalisti Nicola McDermott ja hänen maajoukkuetoverinsa Eleanor Patterson. – McDermott ylitti Tokiossa 202 ja meni vähintään kaksi metriä peräti viidessä kilpailussa. Patterson oli  Tokion olympialaissa viides. Maaliskuussa Belgradin MM-halleissa hän ylitti ennätyksensä 200 ja oli toinen,  Paavo Nurmi Gamesin urheilijahankinnoista vastaava Arttu Salonen sanoo. 

Levtshenkon palkintokaapissa on MM-hopea ja kaksi EM-hallien mitalia. Hänen ennätyksensä on 202.  Parhaimmillaan 199 ylittänyt Herashtshenko on toissa talven EM-hallien mitalisti. Tokion olympialaisissa  Levtshenko oli kahdeksas ja Herashtshenko neljäs. 

Ukrainalaisista seiväshyppääjistä Marina Kilipko oli Tokion olympialaisissa jaetulla viidennellä sijalla.  Hladijtshukin ponnisti maaliskuun MM-halleissa neljänneksi. Kaksikon ennätykset ovat 470 ja 461.

Hofmann vahvistaa huippunimekästä keihäskaartia 

Paavo Nurmi Gamesin asema alkukesän keihäänheiton superkilpailuna vahvistui, kun Offenburgissa 86,52  heittänyt Saksan Andreas Hofmann liittyi Turun heittäjäkaartiin. 

Offenburgissa Hofmann rikkoi heinäkuisten MM-kisojen tulosrajan, joten ensimmäinen askel kohti Eugenen  heinäkuisia kisoja on otettu. 

Turussa kilpailevat Timanttiliigan Dohan kilpailussa hulppean ennätyksen 93,07 heittänyt Anderson Peters,  Tokion olympiavoittaja Neeraj Chopra, vuoden 2017 maailmanmestari Johannes Vetter sekä Tokion  olympialaisissa neljänneksi sijoittunut Julian Weber.

Lisätietoja: 

Jari Salonen, toimitusjohtaja, PN Turku Oy. 050 062 7973 jari.salonen@paavonurmigames.fi Arttu Salonen, Paavo Nurmi Games Urheilijahankinta, 050 590 5519. arttu.salonen@paavonurmigames.fi