Vetter haastaa olympiavoittaja-Chopran Turun Paavo Nurmi Gamesissä 

Miesten keihäänheiton kansainvälinen eliitti kohtaa Turun Paavo Nurmi Gamesissä 14. kesäkuuta. Kilpailuun ovat tulonsa varmistaneet olympiavoittaja Neeraj Chopra, vuosien 2017 ja 2019 maailmanmestarit Johannes Vetter ja Anderson Peters sekä Tokion olympialaisissa neljänneksi sijoittunut Julian Weber.

– Luvassa on MM-finaalitason kilpailu. Neuvotteluja käydään yhä monien huippujen kuten olympiavoittaja Thomas Röhlerin ja EM-mitalisti Andreas Hofmann kanssa. Turkuun haetaan myös Suomen parhaimmistoa Lassi Etelätalon johdolla, kertoo Paavo Nurmi Gamesin urheilijahankinnoista vastaava Arttu Salonen.

Tokion olympiakesä loi miesten keihäänheittoon heinäkuussa Yhdysvalloissa Eugenen pidettäviä MM-kisoja ajatellen kutkuttavat asetelmat. Intialainen Neeraj Chopra voitti olympiakultaa. Sen sijaan kesällä 96,29 heittänyt Saksan Johannes Vetter ei saanut tukijalkaa pitämään Tokion olympiastadionin liukkaalla pinnalla ja jäi yhdeksänneksi.

– Chopra ei Tokion olympialaisten jälkeen enää kilpailut, joten Vetterin ja Chopran kuluvan kauden kohtaamisissa on varmasti hieno jännite, Salonen arvioi.

Turussa loistavat puitteet pitkille heitoille

Turussa Chopran, Vetterin ja muiden keihäänheiton huippunimien mittelölle on loistavat puitteet. 

– Viime vuosien tulokset puhuvat omaa kieltään Paavo Nurmen stadionista: Vetter voitti Turussa toissa vuonna heitettyään 91,49. Viime vuoden kilpailussa Marcin Krukowski heitti Puolan ennätyksen 89,55, Salonen muistuttaa.

Saksalainen Julian Weber oli kuudes Dohan MM-kisoissa 2019 ja teki viime kesänä väkevän paluun välivuoden jälkeen heitettyään 87,03. Tokion olympialaisissa pronssi jäi 14 sentin päähän.

Eugenessa maailmanmestaruutta puolustava Grenadan Anderson Peters on jo aloittanut kilpailukauden ja heittänyt 84,26.

Salonen: Aineksia on PNG:n historian kovatasoisimpaan kilpailuun

Paavo Nurmi Games on vakiinnuttanut paikkansa Kansainvälisen yleisurheiluliiton Continental Tour -kilpailusarjan Kultaisessa liigassa. Se näkyy urheilijoiden kiinnostuksessa.

– Turun kilpailulla on hyvä maine. Imua on ja tarjouksia tulee ja aineksia on kovatasoisimpaan kilpailuun, mitä tämän kilpailun historiassa on nähty, mutta töitä täytyy tehdä, sillä kesäkuun alussa kilpailuja on paljon, Salonen sanoo.

Lisää Paavo Nurmi Gamesin kärkinimiä tiedotetaan huhtikuun lopulla ja toukokuun alussa.  Paavo Nurmi Gamesin liput ovat myynnissä Ticketmaster.fi -palvelussa sekä Ticketmasterin palvelupisteillä

Lasten ja perheiden Paavon sporttipäivä järjestetään 11.6.

Paavo Nurmi koulukiertue on vieraillut Turun seudun kouluissa jo kahdeksan kevään ajan. Yhteensä kouluvierailuja on tehty yli 350. Turun suurmiehen tarinan jatkuminen tuleville sukupolville on kunnia-asia järjestäjille.

Paavo Nurmi Festivaalin operatiivinen johtaja Veera Sahlberg:

– Paavo Nurmi koulukiertueen kolmos- ja nelosluokkalaisille on urheilu suuresti kiinnostava asia. Paavon Nurmesta kysyttäessä vastaus on tunnin aluksi usein:

”Se on se patsas”. Tunnin lopussa on mieleen voinut jäädä mitalit, olympialaiset, hyväntekijä Paavo ja vaikkapa taskukellon kanssa juokseminen.

– Odotamme Paavo Nurmen stadionille yli 10.000 lasta Sporttipäivään lauantaina 11. kesäkuuta. Päivä alkaa kymmeneltä ja jatkuu neljään asti.

Ohjelma, välipalat ja lajikokeilut ovat maksuttomia. Puistossa on mukavaa liikunnallista toimintaa kaksivuotiaasta alkaen, aina yläasteikäiseen asti.

Paavo Nurmi Games Kansainvälisen yleisurheiluliiton Continental Tour, Kultaista liigaa Turussa 14.6. 2022 klo 16.30.

Lajiohjelma:

Miesten lajit: 100 m, 800 m, 3000 metrin estejuoksu, 110 metrin aidat, 400 metrin aidat, kolmiloikka, kiekko ja keihäs.

Naisten lajit: 100 m, 800 m, 100 m aitajuoksu, 400 m aitajuoksu, korkeus, seiväs, kolmiloikka, moukarinheitto.

Lisätietoja:

Arttu Salonen, 

Urheilijahankinnat

Paavo Nurmi Games

050 590 5513

arttu.salonen@paavonurmigames.fi